dinsdag 19 juli 2011

110718 brand onder de Eriba .....

14 juli: Ruud neemt afscheid en gaat met pensioen; zie voor foto's en een filmpje: www.ruudhoekstra.nl
15 juli: we halen een nieuwe Eriba Triton 430 op bij de dealer.
18 juli: Ruud test e.e.a. uit. Boekje erbij, koelkast aangedaan en die werkt; weer lezen en gas uitgeprobeerd; is OK en vervolgens de kachel aangestoken volgens de instructies.
Oeps, rook, stank, brandlucht, maar we zien geen vuur in de caravan ….
Meteen draait Ruud de gasfles dicht, maar de brandlucht wordt sterker, komt het huis zelfs binnen, dus nog eens gekeken, rond de caravan gelopen, onder de caravan gekeken en toen bleek daar een brandje te zijn. Ruud pakt de brandblusser en ik bel voor alle zekerheid de brandweer.
Toen de brandweer met loeiende sirenes kwam, had Ruud het brandje ondertussen al geblust en Ruud kreeg een compliment zoals hij het had aangepakt.

Volgens de brandweercommandant was er een slang niet goed gekoppeld; hij dacht dat te maken had met het installeren van de mover.

Vanmorgen is de caravan opgehaald door de dealer


inderdaad is bij het installeren van de mover vergeten om de gasslang weer aan elkaar te koppelen......... De fout wordt ruiterlijk toegegeven.

Gelukkig blijkt de caravan verder niet beschadigd. Er komt een nieuwe kachel in, maar ......... ik wil wel dat het gas, de koelkast en de kachel uitgetest worden bij de dealer voor we de caravan ophalen.

20 juli: zonet een telefoontje: de caravan staat klaar om opgehaald te worden en koelkast, gas en kachel zijn uitgeprobeerd!
Ik heb er het volste vertrouwen in, dat alles nu goed gaat; fouten maken is menselijk, al had deze fout ook heel anders af kunnen lopen.

1 opmerking:

Loosy Goosy zei

Mooi begin van het pensioen!
Dus Ruud is thuis dezelfde held als dat hij op het werk was.
Hij heeft zichzelf even goed bewezen tegenover Marjan natuurlijk... je zou haast gaan vermoeden dat Ruud zelf... neeeeeee natuurlijk niet.

Grtz,

Hans Duifhuis