vrijdag 25 november 2016

Lezing door Rodaan Al Galidi

Een poosje geleden logeerde ik bij dochter Irene en zij vertelde dat ze een boek had, wat mij zeker aan zou spreken. Ik nam het boek mee, begon erin te lezen en heb het meteen zelf aangeschaft. 

Rodaan Al Galidi (Irak) putte voor zijn roman "Hoe ik talent voor het leven kreeg" uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker. Hij woont sinds 1998 in Nederland en verbleef 9 jaar in AZC's.
In de periode dat Rodaan asielzoeker was, was ik vrijwilliger juridische hulpverlening bij Vluchtelingenwerk in het AZC in Roden.

Regelmatig kwam ik verdrietig thuis en ik zei vaak: ’dieren in een dierenasiel worden met meer respect behandeld dan de asielzoekers in een AZC’. (Hoe het nu is, daar kan ik niet over oordelen).
Met het lezen van het boek van Rodaan was ik meteen 14 jaar terug in de tijd, want zoals hij de dingen beschrijft, ja, zo was het echt.

Gisteren gaf Rodaan een lezing in Roden en ik was erbij.
Het was een prachtige indrukwekkende avond. Indrukwekkend zoals hij omgaat met wat hij heeft meegemaakt en zijn uitspraak: "Ik doe het leven, ik denkt het leven niet"

En ….. natuurlijk heb ik mijn boek laten signeren!
Geen opmerkingen: