maandag 12 oktober 2009

091013. Een ''groene" verjaardag

Zaterdag hebben we genoten!
We vierden mijn verjaardag; hielden Open Huis na de verbouwing en omdat we Ruud z'n 60e verjaardag niet gevierd hadden, was het een verjaardag ++++

's Middags kwam de familie en de kids met alle aanhang en rond 5 uur stapten vrienden en kennissen binnen.
Met zo'n 29 personen hebben we gegeten (ik had donderdag en vrijdag gekookt en zo hadden we een buffet van 2 soorten soep; rijst met 4 ''prutjes" en vla met appelcrisp toe.
In de tuinkamer zaten de kinderen te genieten van pannekoeken (die had ik wel kant en klaar gekocht)
En wat zijn we verwend. Leuk als mensen je zo goed kennen en heel gericht iets voor je kopen (zonder naar je wensen te vragen)
Zo waren er ook veel ''groene kado's" bij:
De overburen kwamen met Gaultheria's aan; ik kreeg zakken met bollen


4 bloemenbonnen; de tuinscheurkalender 2010; een orchidee; bloemen en ... dat zijn allemaal kado's die ook op mijn verlanglijstje stonden (maar dat wisten de gevers niet)
De stammetjes om paddestoelen te kweken zijn door de dochters besteld (foto is van internet)


Een paarse vaas voor in de kast in de kamer; een hoofdzaklamp om makkelijk even in het donker in de kas of bij het kippenhok bezig te zijn.
Zoon en schoondochter hadden naar mijn wensen gevraagd en tilden een vogelhuisje uit de auto

Zien jullie wel hoeveel er nog bloeit in onze tuin? Zelfs een late agapanthus zie je bloeien in de pot bij de voet van het vogelhuisje.

Toen de vrienden en familie net weg waren, druppelden de buren binnen. Die had ik voor een ''Open Huis" borrel gevraagd en ze kwamen o.a. met dit stuk aan, gemaakt door buurvrouw Edith.

Nog even een detailfoto:

En indirect heeft ook Ruud z'n kado met de tuin te maken: een nieuwe digi.Precies naar mijn wensen, klein, compact, zonder veel toeters en bellen: de Panasonic DMC-TZ6 (12 X Optische zoom)

Geen opmerkingen: