zondag 17 januari 2010

Gisteren kwam Jasper Helmantel met een schets voor onze voortuin!
Onze opdracht aan hem was: een onderhoudsvriendelijke voortuin; een ontwerp passend bij ons verbouwde huis, maar wel met bloeiende planten.
Enfin, hij heeft zich erop gestort en met de schets zijn wij dik tevreden!


Jasper stelde voor om de tegels van de voortuin door te trekken in de oprit.
Oeps, de oprit is nog niet zou oud en nog niet aan vervangen toe....... Aan de andere kant, dan krijg je wel één geheel.


Bovendien hebben ze bij het leggen van de oprit de afdekrand met de buren precies op de afscheiding gelegd. Jasper stelde voor daar een afscheiding van gaasbeton te plaatsen (vooraan 1,20 en achteraan ongeveer 2 m) en daar klimop en clematissen tegen aan te laten groeien.
Als we dan toch de oprit gaan vervangen, kunnen ze misschien meteen de afdekrand verleggen en de betongaasmatten plaatsen. Dan kijken we ook niet meer tegen de kale, uitelkaar gezakte coniferen van de buren aan.

Al pratend hebben we toch ook maar besloten de hazelaar en mega skimmia (die links op de schets tegen het trottoir aan staan) weg te halen; in de uitwerking van de schets komt nu in de plantenvakken A en B een boompje.
De struiken aan de zijkant van het huis, dat wordt een haagbeuk of beukhaag.

Wat ramenlappen betreft is het vreselijk onhandig dat er een kleine border tegen het huis aan komt te liggen, maar Jasper heeft wel gelijk dat het anders wel een heel ''grijzig'' geheel wordt. En Ruud bood aan om het wassen van de ramen voor zijn rekening te nemen....

De schets wordt nu verder uitgewerkt.
Oh ja, elk vak heeft planten die alleen terugkomen in datzelfde vak; dus planten uit vak A komen niet in B of C.
Er komen planten in als ooievaarsbekken, ijzerhard, echinacea, phlomis, zeeuws knopje, bollen etc. etc.

Geen opmerkingen: