maandag 12 mei 2008

Fietsen in het Reestdal

Afgelopen vrijdag heeft Ruud de fietsen weer op ons nieuwe fietsenrek gezet en zijn we naar het Reestdal gereden (vlakbij Meppel).
We rijden dit keer een route van de ANWB en Ruud kient het altijd zo uit, dat we aan het begin van de route de wind tegen hebben.
We parkeren de auto bij de Havixhorst en terwijl we ons klaarmaken voor de rit van 49 km. landen er 3 ooievaars. Oh ja........ hier is het ooievaarsstation

Amper op weg merk ik dat het fietsen wat minder makkelijk gaat dan de keer ervoor (Betuwe en Gaasterland); de rechterknie en de linkerkuit stribbelen tegen. Eigenlijk ook geen wonder nadat ik 2 dagen intensief in de tuin bezig te zijn geweest. Enfin, dan nemen we maar een paar extra stops onderweg; we staan niet op tijd.
Onderweg komen we - tot onze verbazing - langs een veld met bollen. Nooit geweten dat er ook in Drenthe bollenvelden zijn.

Tijd voor een middagtukje op de hei van boswachterij Staphorst

vlakbij een vennetje

Knie en kuit hebben het protesteren opgegeven en het 2e deel van de route rijd ik moeiteloos uit!

We hebben de fietsendrager nu 3 keer gebruikt en na elke keer hangen de fietsen schever op het rek. Hier klopt iets niet en Ruud maakt er bij thuiskomst meteen maar een foto van, zodat we contact op kunnen nemen met de leverancier. Hij schroeft wat los en ziet dat er een onderdeel helemaal scheef zit. Dat is balen; natuurlijk hebben we garantie, maar hoe dat uit zal pakken met een internet aankoop, dat is nog afwachten.

Geen opmerkingen: