dinsdag 7 april 2009

090407. Onze verbouwing

Het is al weer bijna 14 dagen geleden dat ik iets van de verbouwing heb laten zien.
Nu is het niet zo, dat er in de afgelopen 2 weken niets gedaan is, in tegendeel. Alleen is een afwerking moeilijker in beeld te krijgen.

De voorbereidingen voor het aansluiten van de oude vloer op het nieuwe deel zijn in volle gang

Het cement om de nieuwe vloer te storten is gebracht

En een dezer dagen wordt de vloer gelijk getrokken met de oude vloer.
De installateur heeft de leidingen al gelegd en ook nieuwe leidingen voor de verwarming naar boven getrokken. (De oude leidingen liepen nl over het stuk muur wat verwijderd is.)

Alle ramen zijn al voorzien van een houten lijst

en - waar nodig - worden nu gipsplaten en stukjes gipsplaat op de muren en rond de kozijnen aangebracht. Ook de steunbalk in het plafond tussen het oude en nieuwe deel is afgewerkt met een gipsplaat.
Toen ze daar mee bezig waren, bleek het plafond ''bomijs'' te zijn.
Dat is - na de verkeerde kleur van de aluminium kozijnen (zie een paar blogs hieronder) - de volgende tegenslag: het oude plafond moet losgebikt worden en de stucadoor moet een nieuw plafond aanbrengen.
Want om het plafond nu bij te werken en dan over een paar jaar een ander stuk op je hoofd te krijgen, daar zitten we niet op te wachten.

Ja, en dan ons voorraam. Wat ben ik daar nu al blij mee !!!!!!

Het raam en kozijn op de slaapkamer boven is ook bijna klaar.
Tot nu was de verbouwing aan de buitenkant van het huis en omdat het nog niet zo warm was, hield ik ramen en deuren gesloten.
Nu het warmer is, staat de keukendeur de hele dag open en de installateur loopt heen en weer van beneden naar boven. Dat is te merken, want ik ''voel'' nu overal gruis. Enfin, dat hoort erbij en voor het weekend trek ik de stofzuiger wel door het huis.

Geen opmerkingen: