dinsdag 28 april 2009

090428. Onze verbouwing verloopt nu 'stroperig'

Misschien gaat het hier niet helemaal op, maar een spreekwoord luidt: ''het venijn zit in de staart". Vrij toegepast op onze verbouwing: ''de vertraging zit aan het eind"

De hele verbouwing liep eigenlijk gesmeerd in elkaar over, tot voor een paar weken.
Vrijdag 17 april: het bouwbedrijf kan niet verder; het wachten is op de kozijnen (de levering is 3 weken vertraagd, doordat de verkeerde kleur geleverd was). Na het plaatsen van de kozijnen zijn er voor het bouwbedrijf alleen nog wat afrondende werkzaamheden te verrichten.
Verder moet de stucadoor nog aan het werk en als het stucwerk af is en de kozijnen geplaatst zijn, dan kan de loodgieter de verwarmingsbuizen onder het oude deel in de kamer vervangen.
Voor hij daarmee aan de gang kan, moet de stof- en inbraakwerende houten provisorische tussenwand tussen kamer en doorloop verwijderd zijn. En zo wacht alles op elkaar.

Zaterdag 18 april staan er - vlak na 7 uur - plotsklaps 2 stucadoors in de tuin; toevallig zijn wij die zaterdag vroeg op en kunnen we meteen de provisorische deur van de aanbouw voor ze opendoen.

12 uur: de stucadoors staan klaar om naar huis te gaan. ''Pech voor u, mevrouw, maar de vloer moet hoger gestort worden dan verwacht en er ligt te weinig zand voor ons klaar. We zullen het bouwbedrijf erover bellen en vragen of zij de vloer verder afmaken. Wij gaan nu naar huis en komen volgende week vrijdag of zaterdag om het plafond nog een keer te stucen. "
En na die opmerking baal ik voor de eerste keer sinds de verbouwing - begin december - begonnen is. Want een week vertraging wat het vloerstorten betreft, is ook een week vertraging voor het leggen van het lamellenparket. Een nieuw gestortte vloer moet minstens 4 weken drogen voordat er iets opgelegd kan worden. We zijn dan al eind mei......

Donderdag 23 april: de stucadoors staan om 7 uur weer aan de keukendeur en vertrekken binnen 5 minuten weer: het plafond is nog niet genoeg gedroogd. Voor hij naar zijn werk gaat, schroeft Ruud een houten afdekplaat van een raam af, zodat het wat doortocht.
Vrijdag 24 mei: het restant van de vloer is nog niet gestort. Ruud belt erachter aan: ''mijnheer, we zorgen dat daar maandag iemand voor komt"
Balen dat ze niet meteen iemand gestuurd hebben na het telefoontje van de stucadoor, nu zijn we weer een week verder; aan de andere kant, als het bouwbedrijf iets belooft, dan doen ze het ook. En zo ligt sinds maandagmiddag de hele vloer in de kamer.


En de stucadoor? Die komt Konininnedag.
En de kozijnen? Het is tenslotte week 18. Nog niets gehoord. Zitten ze er 1 mei niet in, dan is het eerste wat Ruud de 4e mei doet: bellen met het bouwbedrijf.

Nog even een paar foto's van de zijkant van de uitbouw. Zo zag het eruit, voordat de kunstof planken bevestigd werden

en dit is het bijna eindresultaat. Nu het raam nog...

Geen opmerkingen: