maandag 13 april 2009

090413 Onze verbouwing

Wat hebben we drukke maar heerlijke paasdagen gehad! Vol energie zit ik hier achter de pc!
In de eerste plaats natuurlijk de kerkdiensten op witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag en eerste paasdag. Fijne diensten, die Ruud allemaal en ik bijna allemaal heb meegemaakt.

Ruud had vrijdag vrijgenomen en is in de bovenslaapkamer aan de gang gegaan. Die kamer is door onze bouwers afgerond en nu is het de beurt aan Ruud. Twee van de drie muren zijn met vliesbehang behangen (de derde moet nog bijgewerkt worden) en vrijdagmiddag liepen we bij de Praxis tegen een leuke aanbieding van laminaat aan. Meteen maar meegenomen en op twee stroken na is de vloer klaar!

Zelf ben ik vrijdag in huis aan de slag gegaan. Ik weet het...... het helpt maar tot vandaag...... maar toch, heerlijk om niet overal gruis te zien liggen en vieze handen te krijgen als je een deurkruk of trapleuning aanraakt.
De stucadoor had de gaten in de slaapkamer - waar het raamkozijn aangepast is - gevuld en door de verbouwing moesten de verwarmingsbuizen, die naar boven lopen, verlegd worden en dat was op onze slaapkamer ook goed te merken....

Op dit moment wordt er weer druk getimmerd aan de zijkant van het huis.

Er komen kunstofplaten tegen de muur en de voorbereidingen daarvoor worden nu getroffen.

Natuurlijk hebben we ook heerlijk van het mooie weer genoten: 1e paasdag zijn we bij dochter-in-Eelde geweest. We hebben een leuke wandeling gemaakt en gezellig in hun grote "tuin" gezeten!

De eerste voorbereiding om van de dit stuk grond een prachtige tuin te maken zijn ondertussen getroffen.

Verder hebben we nog een avond opgepast bij kennissen-met-kleine-kinderen, zodat zij samen uit eten konden; wij eten dan met de kinderen (scheelt mij weer koken).
Zaterdag zijn we naar Wiebe Westra geweest en hebben het een en ander voor de tuin gekocht.
En tussen de bedrijven door genieten we met volle teugen van onze eigen tuin! Ruud rust er voornamelijk in uit en ik geniet van het wroeten in de aarde en zaaien in de kas.

Geen opmerkingen: