dinsdag 16 maart 2010

100316; Paden voortuin

Gisteren hadden we er geen tijd voor; dus vanmorgen vroeg - voor Ruud in de auto stapt - de voortuin maar een nagemeten.
De totale lengte van de voortuin komt overeen met de lengte op de tekening van de ontwerper.
De misrekening ligt dus bij de loonwerker.
Vak voor vak nagemeten en jawel, vak 2 is 95 cm. i.p.v. de getekende 50 cm. Dan heb je al 45 cm. van het tekort te pakken......
Meteen het loonbedrijf gebeld en ze komen vandaag nog even kijken.

Ik zoek het stoepkrijt van de kleinkinderen op en geef de vakken maar even op de oprit aan.

En hier is het misgegaan

tJa, ik had mijn gevoel moeten volgen; ik was dat uittekenen al van plan voor de loonwerker kwam. Volgens Ruud was het niet nodig, ze hebben de tekening dus dan moet het goed komen..... Daar had hij ook weer gelijk in; bovendien stond de loonwerker al zo vroeg op de stoep met zijn grijper en ik wilde het niet doen terwijl hij bezig was; net of je hem niet vertrouwt. Had ik nu toch maar ......
Het zal wel goed komen, daar heb ik alle vertrouwen in. Maar door de vorst is alles verschoven en de beukenhaag en beukenblokken moeten tussen nu en 14 dagen toch echt gepland worden.
De beukenhaag is geen probleem, maar rond de blokken klopt het nu niet.


Steeds leer ik weer iets bij! Dit bijvoorbeeld: heb je tegels van 50 cm. dan moet je een pad graven van 60 cm breed, omdat je aan elke kant 5 cm. nodig hebt voor afsluitbanden. Klinkt logisch en dat was - volgens de loonwerker - het probleem, waar de ontwerper geen rekening mee had gehouden.
Ineens viel bij mij het kwartje! "Kijk hier, op het ontwerp. De ontwerper heeft de afsluitbanden in de borders laten vallen, dus elk van de 3 borders moet 10 cm. smaller worden; geen 150 cm. maar 140 cm. en dan heb je meteen al 30 cm. te pakken.
Als je de tekening zo bekijkt, dan lopen de tegels van het terras ook recht door. Zouden de afsluitbanden naast de tegels vallen dan krijg je geen rechte lijn."
De loonwerker ziet het nu ook: 3 keer 10 cm is samen 30 cm. Eén tegelpad is bovendien ruim 30 cm. te breed uitgegraven en daar zijn de 60 missende cm.'s al! Toen de baas ook nog even langskwam, konden we snel duidelijk maken waar de misrekening inzat.
Deze week wordt e.e.a. nog in orde gemaakt. Niet meer met de grijper, maar met mankracht. Misschien dat Ruud vanavond een lik verf op de oprit wil zetten, waar e.e.a. precies komt, want bij regen vervagen mijn stoepkrijt strepen.

Wordt vervolgd.
Link naar alle foto's

1 opmerking:

Corina zei

Ah, frustrerend dat het misging, maar wel fijn dat je nu weet waar het aan ligt. Succes met je tuinrenovatie!